2011. december 7., szerda

Duitjorszelf: El Ninjo prototype

Hosszas gondolkodás és mérgelődés után, hogy miért is kerülnek ilyen sokba azok a bizonyos marófejek, elhatároztuk, hogy megpróbáljuk mi magunk legyártani őket... Ma el is készült az első prototípus ami az el ninjo mintája alapján került legyártásra. 
Durván másfél óra méricskélés és barkácsolás után íme az eredmény:
 

 A fejet teszteltem, kitűnően működik, amint a kezünk ügyébe akad egy alkalmas fa, töltjük a képet, hogy miként farag.

4 megjegyzés:

  1. Ügyes! Had kérdezzem meg, hogy próbáltátok-e használni? Csak azért kérdem, mert ezek a fejek kb 20-25 ezres fordulatszámon pörögnek. Ha kicsit is nincs egyensúlyban, akkor rángat és hosszú távon szét tudja verni a csapágyazást. Nem kekeckedésből kérdem, hanem azért mert, ha jól működik, akkor érdekelnének a műhelytitkok.
    Üdv!
    Tóth-Szabó Balázs

    VálaszTörlés
  2. Üdv!
    Próbáltam kisgéppel, azzal jól működött. Észrevételem szerint az egyensúllyal nem volt gond, egyedül a szárral vannak még problémák amit meg kell oldani. Kipróbáltuk rendes fúróban is, na az nem tett jót a rögzítésnek. Hegeszteni nem szeretném, mert az tuti elhúzza a fémet. Ha lesz valami értékelhető eredmény, posztoljuk. Üdv!

    VálaszTörlés
  3. Kíváncsian várom! És megmondom őszintén meglep, hogy nem volt gond az egyensúllyal, de örülök neki. Hegeszteni nem próbáljátok meg úgy, hogy a csavar, vagy szár nem lóg ki a fejből, hanem 1-2 mm-el alatta véget ér. Így marad egy luk, amibe bele lehetne finoman varrni egy pöttyöt. A tetejét után síkba tudod köszörülni.
    Balázs

    VálaszTörlés
  4. Nos az egyensúlyon én is meglepődtem, talán kezdők szerencséje volt, mindegy, a lényeg, hogy működik. Még kitalálom a szár végső rögzítését, talán ezzel a módszerrel, még nem tudom.

    VálaszTörlés